Știați... despre colecția FAKE?

În timp ce majoritatea mărcilor de modă consideră că falsurile sunt un nenorocire a afacerii lor, Gucci a decis să folosească imitațiile ca inspirație pentru colecția sa „Fake/Not”. Fiind o casă de modă care și-a valorificat extrem de mult logo-ul și l-a plasat pe fiecare articol, Gucci știe clar să folosească ironia. Creatorii colecției o descriu ca o „joc jucăuș cu ideea de imitație”, iar cuvintele „FAKE” și „NU” sunt folosite în ea ca motiv de design. Colecția Fake/Not prezintă un imprimeu bej și abanos cu dungi bicolore roșii și verzi emblematice ale mărcii. Directorul de creație Alessandro Michele a aplicat și acest design genților, accesoriilor și îmbrăcămintei sport. Pe dungă în galben contrastant apar cuvinte uriașe „FAKE (fals)” pe față și „NU (nu)” pe spate.

Întreaga colecție este o săgeată ironică în inima culturii falsurilor, de care Gucci este o victimă frecventă, dar și a obsesiei pentru autenticitatea hainelor de designer. Faptul că cunosc falsurile cu semnătura lor pune echipa Gucci în prim-plan. De fapt, el a fost mult timp interesat de falsuri. Pentru colecția sa de primăvară-vară 2018, casa de modă și-a schimbat ortografia celebrului său logo din „Gucci” în cel folosit pe scară largă pe falsuri „Gucci”. Împreună cu Maurizio Cattelan, provocatorul artist vizual italian care a lipit o banană pe perete la Art Basel, Gucci a organizat o expoziție la Shanghai în septembrie 2018 dedicată în întregime copiilor și imitațiilor de bunuri de lux. Însuși numele expoziției „Artistul este prezent” a fost o copie îndrăzneață și ironică a spectacolului legendarei Marina Abramović.

Și mai înapoi în timp, brandul a făcut o mișcare similară cu tricourile „Washed”, care se vând cu aspect ruinat, cu găuri și decolorate. Amuzant este că falsurile acestor tricouri fără prelucrare ulterioară par mai noi și mai intacte decât cele autentice.

Ei bine, dacă cauți haine care să înceapă o conversație, le vei găsi pe site-ul oficial Gucci!